Departamentul de Resurse Umane este in continua provocare atunci cand in echipa se intalnesc atat generatia Y, dar si X sau Millenials. Despre provocari si strategii functionale in Resurse Umane s-a vorbit in prima zi la HR Summit Timisoara.

Ce nevoi de sprijin are un angajat proaspat promovat pe primul sau rol managerial a punctat ieri in cadrul workshop-ului pe care l-a sutinut Viorel Panaite; Managing Partner Human Invest.Ce este important de observat? Tranzitia de la a fi contributor la a fi manager, de a ne pune in slujba celorlalti, urmata de echilibrul intre managementul celorlalti si cel personal.
Nu putem sa nu luam in calcul insa intr-un astfel de proces de schimbare si dezvoltarea de abilitati interpersonale (soft skills) pe langa cele tehnice (hard skills), a afirmat Viorel Panaite.

Un alt workshop din seria zilei de ieri a fost cel sustinut de Gabriela Dan, Head of HR Conscensia care ne-a vorbit despre Strategii de recrutare care nu costa bani. Gabriela Dan la HR Summit Timisoara a oferit urmatoarea sugestie:ş cele mai multe recrutari vin din recomandari.

Anca Georgescu-Aladgem, Member of the board Telekom & Founder Changeworks, in cadrul workshop-ului pe care l-a sustinut a oferit detalii legate de influenta si personalitate si a pus accentual pe extraversie si introversie in procesul de comunicare.

Este extrem de relevant sa fie luate in calcul personalitatea si influenta: cum influenteaza profilul personal felul in care comunicam aflam de la Anca Georgescu – Aladgem.

Alin Comsa si Andrei Dunuta, traineri SelfTrust Academy au adus in atentia participantilor Trenduri ale generatiei Y. Training-ul ca diferentiator pentru people engagement. Studii de caz. Cu privire la training-urile pe care le sustin, Alin Comsa afirma faptul ca “Am preferat sa luam fiecare om in parte ca sa vedem de ce are el nevoie”, in vreme ce Andrei Dunuta a venit cu completarea: “Oamenii vor revelatii, vor sa fie despre ei”. Nicoleta Capata, HR Director Flanco, a luat cuvantul in cadrul workshop-ului sustinut de Alin Comsa si Andrei Dunuta. Cu privire la noutatea in randul angajatilor, Nicoleta afirma “Sunt datoare pentru ceea ce ma reprezinta pe mine sa vin cu lucruri diferite”. Acesteia i s-a alaturat si Magda Ropotan (Consultant in inovatie Innovation Catalyst),  care ne-a oferit in cadrul acestui workshop metode potrivite pentru inovatie, la invitatia lui Alin si Andrei de la Self Trust Academy.