Implica Oameni. Dezvolta Comunitati a ajuns saptamana trecuta la Timisoara, unde departamentul de HR de la cele mai importante companii din Vestul tarii a participat la HR Summit. Daca prima zi a evenimentului a adus in atentia participantilor workshop-uri strategice, cea de-a doua zi a insemnat prezentari si dezbateri  pentru publicul avizat de HR si management. Bianca Suciu Sharma a fost cea care a moderat ziua de conferinta HR Summit, ce a avut loc in 20 mai 2016.

De la Galeria de Idei, actrita Cristina a propus un exercitiu interactiv, pentru ca ziua sa inceapa cu mai multa buna dispozitie.

“Adaptabilitatea – asta este provocarea”

Be Calm and love HR ne-a indemnat Anca Georgescu Aladgem, Founder ChangeWorks & member of the board Telekom, afirmand faptul ca “Dincolo de a-ti placea oamenii, trebuie sa fii in stare sa te detasezi si sa obiectivezi situatiile“.

Mihai Gavan, Director Vanzari Romanian Software a adus exemple practice de recrutare de la companii din intreaga lume, in care departamentul de HR lucreaza in stransa legatura cu cel de marketing. „Marketingul creeaza imaginea companiei”, afirma Mihai, in timp ce ruleaza pe fundal statistici conform studiului de la The Deloitte Millenial Survey cum ca 1 din 4 angajati si-ar parasi locul de munca anul viitor si 44% si-ar parasi angajatorul in 2018.

Nicoleta Capata, HR Director Flanco a vorbit in timpul prezentarii despre Managementul performantei. Studiu de caz Flanco. De asemenea, Nicoleta a prezentat un studiu Galup unde, statistic, la nivel mondial, 70 % din forta de munca se considera disengaged, adica sunt acolo doar trup. Nu si suflet. Si scopul este acela de a ii face sa fie acolo si cu sufletul.
Daca nu te adaptezi, te ia valul. Adaptabilitatea – asta este provocarea pe care o avem in Flanco”, afirma Nicoleta Capata, unde 75 % dintre angajati sunt generatia Y si 6 % generatia millennials. Tocmai de aceea sugereaza o atentie sporita cu privire la nevoile angajatilor care fac parte din aceste generatii.

 

Debate 2016: Implica Oameni. Dezvolta Comunitati – Madalina Balan (Managing Partner Hart Consulting), Mihaela Daniela Nagy (Managing Director Villeroy & Boch), Gabriela Dan (Head of HR Conscensia) & Special Guest of the HR Summit Community – Ioan Marius (Bia HR).

Implica Oameni, Dezvolta Comunitati – debate-ul care a avut ca tema principala engagement-ul: „HR-ul trebuie sa ne motiveze.” este de parere Madalina Balan, Hart Consulting.  In ceea ce priveste rezultatele financiare, Mihaela Daniela Nagy, Villeroy & Boch a afirmat in timpul debate-ului faptul ca  “Rezultatele le poti masura in cifre, iar in decurs de 2 ani, masori si vezi care sunt ratele de succes.”

Un manager trebuie sa fie astazi foarte adaptabil”, declara Gabriela Dan, Conscensia.

Evolutia angajatului trebuie masurata in trepte“, afirma Ioan Marius, participantul care s-a inscris in prealabil pentru a participa la debate si a ajuns pe scena HR Summit in calitate de speaker.

Liana Patulea, HR Manager Estee Lauder Romania a adus in discutie Motivarea Angajatilor – Be Positive, Be Productive, iar Sorin Anghel, Corporate Healthcare Manager Signal Iduna a punctat  importanta engagement-ului prin tema Employee Engagement: How to optimize Performance & Drive Commitment, cu idei inovatoare si statistici relevante cu privire la engagement. Am aflat  astfel, ca la nivel global, 1 din 5 persoane cauta un nou loc de munca.

“Trebuie sa simtim ca fiecare client este tratat unic”

Ioana Dumitru, Managing Associate Popovici Nitu Stoica & Asociatii a adus in discutie  probleme de compliance in zona relatiilor de munca, “Necorelarile pe care le vad azi foarte des sunt functiile, organigrama si fisa postului”, afirma Ioana in cadrul prezentarii unde puncteaza si informatii despre contractul individual de munca, regulamentul intern si alte politici interne, proceduri legale si decizii emise de angajator.

Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD a vorbit la Conferinta de Resurse Umane despre Strategic Workforce Planning. “Trebuie sa simtim ca fiecare client este tratat unic, iar pentru asta trebuie sa inteleg, ca business, ce inseamna schimbarea“,afirma Adela.

Stelian Bogza, Co-founder Benefit Online, vorbeste despre Strategia Sistemelor de beneficii in motivarea angajatilor, acum, la HR Summit Timisoara. Astfel, in 2015, statistic vorbind 37% dintre angajatori au optat pentru vacante ca alegere a beneficiilor.

Andrei Dunuta si Alin Comsa, traineri SelfTrust Academy au avut ca tema “Break the Pattern: cine a spus ca training-ul nu poate fi si distractiv?”

Comunicarea eficienta inseamna sa iti pese. Dar pentru asta se cere sa te intalnesti cu ceilalti”, a mentionat Alin in cadrul prezentarii lor. Cu privire la Who’s king in public speakinG, acestia au studiul realizat pe 1100 angajati.
Astfel, 1 din 2 romani se tem sa vorbeasca in public. Si tot 1 din 2 romani si-ar dori sa participe la un curs de public speaking. Andrei considera ca: “Frica de vorbit in public se preia social. Nu ne nastem cu ea(…) in viata noi cu noi ne ocupam sa acumulam frici”.

Ileana Alexandru, HR Director Mega Image, a prezentat 3 metode de crestere a angajamentului. Studiu de caz Mega Image. Ileana Alexandru a vorbit despre campania de branding intern, comunicarea interna ca si initiativa strategica, dar si despre sarbatorirea succesului in Mega Image. “Nimeni nu vinde mai bine decat proprii vostri angajati“, puncteaza HR Directorul MegaImage.

Conferinta de  Resurse Umane HR Summit se afla la cea de-a zecea editie la nivel national si este organizata anual in Timisoara de catre agentia de evenimente Libero Events.