HR Summit ofera cu fiecare editie ora exacta in Resurse Umane. Timisoara este unul dintre cei trei poli principali in care Libero Events desfasoara acest eveniment. Cum a fost prima zi dedicata workshop-urilor? Ziua de joi a adus in atentia publicului workshop-uri strategice, cu obiective bine pozitionate si atinse. Studii de caz si sugestii de implementare in departamentele de Resurse Umane ale participantilor, interactivitate in sala si intrebari precise cu raspunsuri satisfacatoare sunt experiente care au atins asteptarile publicului.

Madalina Balan de la Hart Consulting a ridicat in randul participantilor intrebari cu privire la provocarile de a manageria generatia Millenials pentru departamentul de Resurse Umane. In randul participantilor, pe langa abilitatea crescuta a acestei generatii si continua conectare la noutate, am aflat de la specialistii din domeniu ca generatia Milleniald doreste mereu feedback pozitiv si nevoia de a fi apreciati.

A lucra cu Millenials reprezinta costuri mari de a se maturiza si de a intelege responsabilitatea. Acestia se plictisesc repede si vor adesea ceva provocator, au mereu dorinta de promovare rapida si vin in companii cu asteptari mari – sunt doar cateva provocari ridicate in sala de workshop-uri. Sunt interesati de feedback instant, constant si pozitiv, daca se poate, afirma Madalina.
“Generatia aceasta sterge granitele”. Din pozitiile participantilor de HR din sala si experientele lor cu acesti angajati, generatia tanara provoaca managementul companiei si dau senzatia ca au nevoie de a fi apreciati. In timpul workshop-ului s-a punctat si faptul ca acestia sunt foarte creativi si foarte buni in zona de vanzari. Un driver important al acestei generatii este nevoia de recunoastere, precum afirma Madalina Balan.

In paralel, Amalia Sterescu a adus in randul participantilor interesul de dezvoltare a leaderului.  Aceasta a oferit lectii de personal branding in interiorul si exteriorul organizatiei.“Sunt foarte multi oameni care nu au perspectiva in organizatiile in care sunt si atunci trebuie sa cream acel ceva care sa le imbunatateasca rolul.”
In cadrul workshop-ului, Amalia puncteaza faptul ca “un leader are in fata o viziune si in spate o echipa”. Tocmai de aceea, in momentele de criza considera ca se vede cel mai bine caracterul unui om si implicit al unui leader. Comportamentul viitorilor leaderi este un lucru care este necesar de urmarit.  “Am vazut oameni promovati pentru ca erau la indemana. Trebuie sa analizam comportamentul viitorilor leaderi”.

Astazi are loc cea de-a doua zi dedicata Conferintei de Resurse Umane HR Summit Timisoara.

Vezi programul evenimentului pe www.timisoara.hrsummit.ro.