Totul începe cu un eveniment corporate pe care l-ai urmărit îndeaproape, de la o ediție la alta. Dacă ai mai participat la astfel de evenimente, cel mai probabil ești familiarizat cu procesul și știi cum se va desfășura totul, deci aștepti noutățile cu sufletul la gură. Dacă ești pe cale să faci asta pentru prima dată, atunci e important să știi care este valoarea pe care o poți dobândi în urma implicării în comunitatea respectivă. Noi ți-am pregătit câteva tactici despre cum poți pleca acasă cu un bagaj cât mai mare de cunoștințe pe care să le pui în practică în compania din care faci parte.

Așadar, ziua mult așteptată a sosit. Ce-i de făcut?

1. Fii organizat și stabileste-ți obiective. Fie că vorbim despre locația și data evenimentului sau revizuirea agendei, este necesar să știi exact care sunt punctele de interes pentru tine. Cu atât mai util este cel din urmă aspect, cu cât se desfășoară workshop-uri/dezbateri concomitent în mai multe săli, iar unele dintre subiecte se află în top în agenda ta profesională.

2. Networking all the way. Cei alături de care participi la conferință sunt la fel de importanți ca sesiunile de speech-uri sau dezbateri. Ei sunt audiența, iar un public informat crește considerabil calitatea evenimentului. De aceea, credem noi, e util să te înarmezi cu suficiente cărți de vizită, zâmbete și voie bună. În pauzele dintre prezentări vei putea cunoaște mulți specialiști din domenii de interes, iar acest lucru nu se întâmplă în fiecare zi. Sau nu în fiecare zi obișnuită.

TeCOMM 2015 (62)

3.Tehnologia este de partea ta. Cantitatea de informații poate fi copleșitoare. Telefon, laptop, tabletă sau orice gadget pe care îți poți salva idei bune, de impact, care pot fi dezvoltate ulterior pentru business-ul tău – încărcat și în preajma ta. Speakerii pe care îi întâlnești sunt atât din România, cât și internaționali. Vin cu experiențe notabile în domeniu și deseori prezentările lor sunt însoțite de studii de caz. Know how-ul din cuprinsul prezentărilor se dovedește util atunci când vei întâmpina o situație similară.

TeCOMM 2015 (111)

4. Fii prezent în social media. Evenimentele cu care tu te asociezi subliniază calitatea evenimentului în aceeași măsură cu interesele tale profesionale. E ca și cum ai acționa ca multiplicator de imagine și ai recomanda prietenilor tăi un eveniment prin intermediul experienței personale.  Nu uita să folosești hashtag-ul evenimentului, cu siguranță mesajul tău va fi mai targetat în rândul celor cu care împărtășești aceleași  interese.

5.Look for the big picture. Conferințele corporate de amploare reunesc într-un singur oraș participanți ca eprezentanți ai unor companii din toate zonele țării. Tocmai de aceea, ai oportunitatea de a descoperi strategii de business diferite sau modul în care companiile se raportează la industrie la nivel național și internațional. Vorbim de oportunități din care trebuie să extragi cât mai multă informație despre piață sau competiție, pe care să o poți aplica mai departe în business-ul tău.

6.Implică-te! Offline sau on-line, este alegerea ta. Subiectele de discuție sunt actuale și stârnesc interesul participanților. Pe lângă sesiunile de întrebări și răspunsuri, pe parcursul prezentărilor, se formează dezbateri, iar publicul se implică activ. Interacțiunea e fantastică. Fiecare conferință de sub semnătura Libero Events are un hashtag dedicat ei. Folosește-l și cuprinde informația sub umbrela acestuia, implică-te in discuții pe subiecte bune, iar restul vine de la sine

Lenneke-van-der-Meijden-TeCOMM-Hilton-Hotel-Bucuresti-21-aprilie-2016-478

7.Concluzii, follow-up și idei de păstrat. Evaluează toate insight–urile pe care le-ai ascultat în cadrul evenimentului, setează-ți noi obiective, contactează oameni cu care ai putea dezvolta relații de business și rezervă-ți locul în sală și la alte evenimente de-ale noastre care îți pot adăuga valoare experienței ca participant.

Evenimentele tale preferate din această toamnă au început înscrierile. Citește în continuare mai multe detalii despre speakeri:

Architecture Conference&Expo, Cluj-Napoca: www://bit.ly/2aakmjY

HR Summit, Iași : www://bit.ly/2ar2l66

TeCOMM, Cluj-Napoca: www://bit.ly/1MU8qRc